Ambitie

Missie
Onze missie is de gezondheidszorg verbeteren met hoogwaardige informatie- en communicatiemiddelen.

Visie
Lievestro wil met hoogwaardige informatie- en communicatiemiddelen de planning en besturing van zorgprocessen makkelijker en efficiënter maken.

Ons doel is gezonde zorgorganisaties, die patiënten snel en goed helpen door de zorgprofessionals optimaal te faciliteren.

Kernwaarden
Wij werken vanuit onze betrokkenheid bij een goede gezondheidszorg en geloven in

Filosofie

Lievestro is gevestigd in Ruurlo, in de Achterhoek, en bestaat 20 jaar. De kernwaarden van het bedrijf hebben de kenmerken van die streek: betrouwbaarheid, degelijkheid en doen wat je beloofd.

Lievestro heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een expert in software voor integrale patiëntenplanning en capaciteitsbenutting, in algemene- topklinische en academische ziekenhuizen.

In de beginfase lag het accent op het automatiseren van de patiëntenplanning op de operatieafdelingen. Later lag de focus op softwareontwikkeling voor poliklinische operatieafdelingen, poliklinieken, kliniek, dagbehandeling en short-stay afdelingen.

De meest recente ontwikkeling betreft software, die medisch specialisten ontzorgd bij het opstellen van de personele planning (op vaak meerdere werklocaties), de aan- en afwezigheid en het optimaal benutten van capaciteiten.

Het grote voordeel van Lievestro producten is dat de software compatibel is met alle in Nederland in gebruik zijnde ziekenhuis informatie systemen (ZIS) en elektronische patiëntendossiers (EPD) Lievestro maakt het mogelijk deze systemen te gebruiken als databron dat veel onnodig hand- en denkwerk voorkomt, maar vooral sneller en betrouwbaarder is.

De recente samenwerking met SAS geeft een belangrijke impuls in het optimaal visualiseren van managementinformatie op alle niveaus.

Nu, anno 2015, heeft Lievestro zich ontwikkeld tot een expert in Nederland op dit vlak en ondersteunt ziekenhuizen en medisch specialisten bij het integraal inrichten van patiëntenstromen en het optimaal benutten van de capaciteiten.

Wie is Johan Lievestro?

Johan heeft zijn roots in de software-industrie. Wang, Unit4, etc. in 1998 werd hij gevraagd software te ontwikkelen voor een ziekenhuis, de operatieafdeling. Tijdens die opdracht ontstond zijn passie voor de zorg. Zijn droom was en is de zorg te helpen de patiëntenzorg slimmer en met behulp van specifieke softwareproducten naar een hoger niveau te tillen. Dat lukt. Inmiddels draaien Lievestro Softwareproducten in zestien Nederlandse en Belgische ziekenhuizen.

Lievestro producten?

Bijna alle Nederlandse ziekenhuizen fungeren op de ene of andere wijze in een netwerk, fusie of samenwerkingsverband. Dat leidt tot redundantie van kosten intensieve capaciteitsblokken en verschillende patiëntenstromen. Dit leidt ook tot multilokaal en ziekenhuis overstijgend werken van medisch specialisten en ziekenhuismedewerkers.

Jaarlijks laten ca. 40 miljoen mensen zich in een ziekenhuis onderzoeken, behandelen en verzorgen. De afstemming tussen medisch specialisten, medisch ondersteunende- en ziekenhuisafdelingen, luistert nauw. De producten van Lievestro vormen dan een slimme uitkomst.

Integrale zorg vraagt om integrale patiëntenplanning en capaciteitsbenutting. Vaak een boeiend, maar ook een weerbarstig thema voor medisch specialisten en medewerkers. What’s in it for me?! Is dan de aarzelende vraag. Maar als ze kennis hebben gemaakt met de Lievestro producten zien zij het nut en de voordelen van de integrale benadering. Immers de kwaliteit en veiligheid nemen toe, evenals de productiviteit van de medisch specialist. Wij noemen dat de ‘Lievestro Filosofie.

De Lievestro filosofie

POLI plan -> DIAG plan -> BLOK plan -> BED plan

DOKTER plan                    CASUS plan

Back to Top