Capaciteitsplanning in ziekenhuizen

Een ziekenhuis ontvangt jaarlijks honderdduizenden patiënten voor consulten, onderzoeken, behandelingen en verpleging. De medisch specialisten, verpleegkundigen, ondersteunende medische en bedrijfskundige teams willen de patiënten graag deskundige en toegewijde zorg geven. Dit vraagt om een goede organisatie met een uitstekende planning van goed op elkaar afgestemde zorgprocessen.

De bezuinigingen op de zorguitgaven, de kritische houding van patiënten en zorgverzekeraars, concentratie van complexe zorg en technologische innovaties dwingen ziekenhuizen tot vernieuwing in de zorg. Meer doen met minder. Anders plannen, beter presteren is het antwoord van Lievestro.

Lievestro helpt ziekenhuizen met de inrichting en besturing van de integrale zorgorganisatie op een zodanige manier, dat patiënten snel en goed geholpen kunnen worden en zorgprofessionals deskundige en efficiënte zorg kunnen verlenen.

Met de PLANproducten van Lievestro – dé specialist op het gebied van integrale planning en besturing van capaciteiten in ziekenhuizen – heeft u voortdurend inzicht in de benutting van uw belangrijkste resources. Deze informatie is betrouwbaar en gelijktijdig, real time, voor medici en management beschikbaar. Knelpunten worden onmiddellijk zichtbaar en effecten van alternatieven direct voorspelbaar.

Zo is het voor uw specialisten en verpleegkundigen niet langer ‘hollen of stilstaan’, worden uw patiënten beter geholpen en werkt u kosteneffectiever.

 

 

 

Back to Top