Bedrijfsgeschiedenis

Asklepios

Asclepius is in de Griekse
mythologie de god van
geneeskunde en genezing.

 

Lievestro Software is sinds 1995 expert in integrale patiëntenplanning en capaciteitsbenutting en gevestigd in Ruurlo, in de Achterhoek.

De kernwaarden van het bedrijf zijn geworteld in de Achterhoek: betrouwbaarheid, degelijkheid. Altijd een stapje extra en doen wat je belooft.

Door de jaren heen heeft Lievestro softwareproducten ontwikkeld vanuit de vraag naar intelligente patiënt- en capaciteitsplanningstools. In de beginfase lag het accent op operatieafdelingen, later kwamen daar poliklinieken, spreekuren, poliklinische onderzoek- en behandelafdelingen, verpleegafdelingen, dagbehandeling en de short-stay bij.

De laatste ontwikkeling betreft software die:

Bijna alle ziekenhuizen fungeren in een netwerk, fusie of samenwerkingsverband. Dat leidt er veelal toe dat medisch specialisten, artsen in opleiding en ziekenhuismedewerkers in meerdere ziekenhuizen of locaties werken. De producten van Lievestro ondersteunen bij uitstek in dit soort situaties.

Lievestro ondersteunt ziekenhuizen en medisch specialisten bij het integraal inrichten van patiënten- en werkstromen in combinatie met een optimale (LEAN, Supply Chain) benutting van zorgcapaciteiten (ERP 3.0 producten).

 

Wie is Johan Lievestro?

Johan’s roots liggen in de software-industrie. In 1989 werd hij gevraagd software te ontwikkelen voor de integrale opnameplanning van een ziekenhuis. Tijdens die boeiende
opdracht ontstond zijn passie voor de zorg. Zijn droom was om de zorg iets te geven, waardoor het voortdurend ‘slim’ kan ontwikkelen.

Inmiddels maken circa zestien Nederlandse en Belgische algemene-, topklinische- en academische ziekenhuizen gebruik van software applicaties van Lievestro.

 

Back to Top